Grau Nutrició Humana i Dietètica

ODRIOZOLA SERRANO, ISABEL ANDREA

Categoria: AGREGAT/ADA
Perfil acadèmic: Doctorat
Departament: TECNOLOGIA D'ALIMENTS
Email: isabel.odriozola@udl.cat

Docència

Ensenyament Curs Assignatura
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 ALIMENTACIÓ I SALUT
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments - UdL 2 ANÀLISI D'ALIMENTS
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments - UdL 2 FÍSICA I QUÍMICA D'ALIMENTS II
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments - UdL 2 NUTRICIÓ
Grau en Enginyeria Agrària i Alimentària - UdL 3 ANÀLISI D'ALIMENTS
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments - UdL 3 NUTRICIÓ APLICADA
Grau en Nutrició Humana i Dietètica - UdL 4 COMPONENTS BIOACTIUS DELS ALIMENTS
Grau en Nutrició Humana i Dietètica - UdL 4 TREBALL DE FI DE GRAU
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments - UdL 4 PRÀCTIQUES EXTERNES
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments - UdL 4 TREBALL DE FI DE GRAU
Doble titulació: Grau en Nutrició Humana i Dietètica i Grau en Fisioteràpia 5 TREBALL DE FI DE GRAU

Recerca

Grup de recerca: Tecnologies Innovadores per a l'Obtenció d'Ingredients i Productes Alimentaris
Tesis Any Direcció
Obtención de zumos y frutos cortados con alto potencial antioxidante mediante tratamientos no térmicos 2009 Olga Martin Belloso y V. Gimeno Añó
Publicacions Any Autors Tipus
Influence of the extraction conditions on the carbohydrate and phenolic composition of functional pectin from persimmon waste streams. 2022 Méndez, D.A; Fabra M.J.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O.; Salvia Trujillo, L.; López Rubio, A.; Martínez Abad, A. Article d'investigació
Encapsulation and controlled release of phycocyanin during the in vitro digestion using polysaccharide-added double emulsions (W1/O/W2) 2022 Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Ballesté Muñoz, S.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
¿Es el sushi realmente saludable? 2021 Odriozola Serrano, I. Article en revista divulgativa
Cómo combinar los alimentos para tener una dieta más nutritiva 2021 Odriozola Serrano, I. Article en revista divulgativa
Delivery of β-carotene to the in vitro intestinal barrier using nanoemulsions with lecithin or Caseinate as emulsifiers. 2021 Gasa Falcon, A., Arranz, E., Odriozola Serrano, I., Martín Belloso, O., Giblin, L. Article d'investigació
Dieta rica en fibra para la diarrea, ¿no era al revés?' 2021 Odriozola Serrano, I Article en revista divulgativa
Nanostructured lipid-based delivery systems as a strategy to increase functionality of bioactive compounds. 2020 Gasa Falcon, A.; Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G.; Martin Belloso, O. Review
Improving the in vitro bioaccessibility of β-carotene using pectin added nanoemulsions. 2020 Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Ballesté Muñoz, S.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
Dietary fiber in fruits and vegetables 2020 Moralesde la Peña, M.; Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G; Martín Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Nanostructured Systems to Increase Bioavailability of Food Ingredients 2019 Artiga Artigas, M,; Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G.; Martín Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Development, physical stability and bioaccessibility of β-carotene-enriched tertiary emulsions 2019 Gasa Falcon, Ariadna; Acevedo Fani, Alejandra; Odriozola Serrano, Isabel; Oms Oliu, Gemma; Martín Belloso, Olga Article d'investigació
Impact of emulsifier nature and concentration on the stability of β-carotene enriched nanoemulsions during in vitro digestion 2019 Gasa Falcon, Ariadna; Odriozola Serrano, Isabel; Oms Oliu, Gemma; Martín Belloso, Olga Article d'investigació
The effect of Sodium carboxymethylcellulose on the stability and bioaccessibility of anthocyanin water-in-oil-in-water emulsions 2018 Teixé-Roig, J.; Oms-Oliu, G.; Velderrain-Rodríguez, G.R.; Odriozola-Serrano, I.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Pulsed Electric Fields effects on helath-related compounds and antioxidant capacity of tomato juice 2017 Odriozola-Serrano, I.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Influence of mandarin fiber addition on physico-chemical properties of nanoemulsions containing β-carotene under simulated gastrointestinal digestion conditions 2017 Gasa-Falcón, A.; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Martin-Belloso, O. Article d'investigació
Effects of pulsed electric fields processing strategies on Health-related compounds of plant-based foods. 2017 Elez-Martínez, P; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R; Martin-Belloso, O Article d'investigació
Antioxidant activity of thermal or non-thermally treated strawberry and mango juices by Saccharomyces cerevisiae growth based assays 2016 Odriozola-Serrano, I.; Puigpinós, J.; Oms-Oliu, G.; Herrero, E.; Martin-Belloso, O. Article d'investigació
Water-Soluble Vitamins 2015 Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G.; Martín Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Quality, Safety and Shelf-Life Improvement in Fruit Juices by Pulsed Electric Fields. 2015 Tokusoglu, O.; Odriozola-Serrano, I.; Martín-Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Carotenoids in nonthermally treated fruit juices 2015 Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Capítol de llibre d'investigació
Nanoemulsion-based delivery systems to improve functionality of lipophilic components 2014 Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Martín-Belloso, O. Review
Global nutrient security and nutrient bioavailability 2013 Lelieveld, H.; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Martín-Belloso, O. Acta congrés
Impact of high-intensity pulsed electric fields on carotenoids profile of tomato juice made of moderate-intensity pulsed electric field-treated tomatoes 2013 Vallverdú-Queralt A, Odriozola-Serrano I, Oms-Oliu G, Lamuela-Raventós RM, Elez-Martínez P, Martin-Belloso O. Article d'investigació
Differences in free amino acid profile of non-thermally treated tomato and strawberry juices 2013 Odriozola-Serrano, I.; Garde-Cerdán, T.; Soliva-Fortuny, R.; Martin-Belloso, O. Article d'investigació
Metabolite profiling of phenolic and carotenoid contents in tomatoes after moderate-intensity pulsed electric field treatments 2013 Vallverdú-Queralt, A.; Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Lamuela- Raventós, R. M.; Martin-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. Article d'investigació
Influence of alginate-based edible coating as carrier of antibrowning agents on bioactive compounds and antioxidant activity in fresh-cut Kent mangoes 2013 Robles-Sánchez RM, Rojas-Gratu MA, Odriozola-Serrano I, González-Aguilar G, Martin-Belloso O. Article d'investigació
Metabolomics for assessing safety and quality of plant-derived food 2013 Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Pulsed electric fields processing effects on quality and health-related constituents of plant-based foods 2013 Odriozola-Serrano I, Aguiló-Aguayo I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Review
Vitamin C 2012 Martín-Belloso O, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R. Capítol de llibre d'investigació
Nonthermal technologies to preserve functional properties in fruit juices 2012 Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Acta congrés
The Effects of non-thermal technologies on phytochemicals 2012 Gemma Oms-Oliu, Isabel Odriozola-Serrano, Olga Martín-Belloso Capítol de llibre d'investigació
Stability of health-related compounds in plant foods through the application of non thermal processes 2012 Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Odriozola-Serrano, I.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Effects of pulsed electric fields on the bioactive compound content and antioxidant capacity of tomato fruit 2012 Vallverdú-Queralt, A.; Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Lamuela- Raventós, R. M.; Martin-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. Article d'investigació
Using metabolomics to improve the quality of harvested fruit 2012 Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Changes in the polyphenol profile of tomato juices processed by pulsed electric fields 2012 Vallverdú-Queralt, A.; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Lamuela-Raventós, R.M.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Fast simultaneous determination of free and conjugated isoflavones in soy milk by UHPLC-UV 2012 Toro-Funes N, Odriozola-Serrano I, Bosch-Fusté J, Latorre-Moratalla ML, Veciana-Nogués MT, Izquierdo-Pulido M, Vidal-Carou MC. Article d'investigació
Changes in bioactive composition of fresh-cut strawberries stored under superatmospheric oxygen, low-oxygen or passive atmospheres 2010 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Oxidative stability of antioxidants in fruits and vegetables 2010 Martín-Belloso, O., Odriozola-Serrano, I., Rojas-Graü, M.A., Soliva-Fortuny, R. Capítol de llibre docent
Pulsed electric field: opportunities for healthier tomato juice 2010 Odriozola-Serrano, I.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Article en revista divulgativa
Effects of high intensity pulsed electric field processing conditions on lycopene, vitamin C and antioxidant capacity of watermelon juice 2009 Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Influence of Storage Temperature on the Kinetics of the Changes in Anthocyanins, Vitamin C, and Antioxidant Capacity in Fresh-Cut Strawberries Stored under High-Oxygen Atmospheres 2009 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Comparative study on antioxidant properties of carrot juice stabilised by high-intensity pulsed electric fields or heat treatments 2009 Quintão-Teixeira, L.J.; Odriozola-Serrano, I.; Soliva-Fortuny, R.; Mota-Ramos, A.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Impact of high-intensity pulsed electric fields variables on vitamin C, anthocyanins and antioxidant capacity of strawberry juice 2009 Odriozola-Serrano, I.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Carotenoid and phenolic profile of tomato juices processed by high intensity pulsed electric fields compared with conventional thermal treatments 2009 Odriozola-Serrano, I.; Soliva-Fortuny, R.; Hernández-Jover, T.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Use of Weibull distribution for describing kinetics of antioxidant potential changes in fresh-cut watermelon 2009 Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Article d'investigació
Effect of High-Oxygen Atmospheres on the Antioxidant Potential of Fresh-Cut Tomatoes 2009 Odriozola-Serrano I, Oms-Oliu G, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Nuevas técnicas de procesado para la conservación de productos derivados del tomate 2009 Aguiló-Aguayo, I.; Odriozola-Serrano, I.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. Article docent
Effect of minimal processing on bioactive compounds and antioxidant activity of fresh-cut 'Kent' mango (Mangifera indica L.) 2009 Robles-Sánchez RM, Rojas-Graü MA, Odriozola-Serrano I, González-Aguilar GA, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Conservación de zumos mediante pulsos eléctricos de alta intensidad de campo: El caso del zumo de fresa 2008 Salvia-Trujillo L, Aguiló-Aguayo I, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Elez-Martínez P, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Antioxidant properties and shelf-life extension in fresh-cut tomatoes stored at different temperatures 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Kinetic study of anthocyanins, vitamin C, and antioxidant capacity in strawberry juices treated by high-intensity pulsed electric fields 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Gimeno-Añó V, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Modeling changes in health-related compounds of tomato juice treated by high-intensity pulsed electric fields 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Gimeno-Ano V, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Antioxidant content of fresh-cut pears stored in high-O2 active packages compared with conventional low-O2 active and passive modified atmosphere packaging 2008 Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Effect of minimal processing on bioactive compounds and color attributes of fresh-cut tomatoes 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Efecto de la composición gaseosa del envase sobre los componentes bioactivos del tomate fresco cortado 2008 Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva Fortuny, R.; Martín Belloso, O. Acta congrés
Inactivation of tomato juice peroxidase by high-intensity pulsed electric fields as affected by process conditions 2008 Aguiló-Aguayo I, Odriozola-Serrano I, Quintao-Teixeira LJ, Martín-Belloso O. Article d'investigació
The role of peroxidase on the antioxidant potential of fresh-cut 'Piel de Sapo' melon packaged under different modified atmospheres 2008 Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Bio-preservation of fresh-cut tomatoes using natural antimicrobials 2008 Ayala-Zavala J.F, Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, González-Aguilar G.A, Álvarez-Parrilla E, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Changes of health-related compounds throughout cold storage of tomato juice stabilized by thermal or high intensity pulsed electric field treatments 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Phenolic acids, flavonoids, vitamin C and antioxidant capacity of strawberry juices processed by high-intensity pulsed electric fields or heat treatments 2008 Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Effects of high-intensity pulsed electric fields and heat pasteurization on phenolic compounds of tomato juice throughout cold storage 2008 Rojas-Graü, M.A., Odriozola-Serrano, I., Soliva-Fortuny, R., Martín-Belloso, O. Acta congrés
Lycopene, vitamin C, and antioxidant capacity of tomato juice as affected by high-intensity pulsed electric fields critical parameters 2007 Odriozola-Serrano I, Aguiló-Aguayo I, Gimeno-Añó V, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Comparative evaluation of UV-HPLC methods and reducing agents to determine vitamin C in fruits 2007 Odriozola-Serrano I, Hernández-Jover T, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Comparative study on shelf life of whole milk processed by high-intensity pulsed electric field or heat treatment 2006 Odriozola-Serrano I, Bendicho-Porta S, Martín-Belloso O. Article d'investigació
Nuevas tecnologías de conservación de los alimentos 2006 Martín Belloso, O.; Odriozola Serrano, I. Capítol de llibre docent
Browning evaluation of ready-to-eat apples as affected by modified atmosphere packaging. 2001 Soliva-Fortuny R, Grigelmo-Miguel N, Odriozola-Serrano I, Gorinstein S, Martín-Belloso O. Article d'investigació