Grau Nutrició Humana i Dietètica

COLAS MEDA, MARIA DEL PILAR

Categoria: INVESTIGADOR/A POSTDOCTORAL
Perfil acadèmic: Doctorat
Departament: TECNOLOGIA D'ALIMENTS
Email: pilar.colas@udl.cat

Docència

Ensenyament Curs Assignatura
Grau en Nutrició Humana i Dietètica - UdL 2 HIGIENE DELS PROCESSOS ALIMENTARIS
Grau en Nutrició Humana i Dietètica - UdL 2 MICROBIOLOGIA I PARASITOLOGIA DELS ALIMENTS
Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments - UdL 2 PRÀCTIQUES DE MICROBIOLOGIA, PARASITOLOGIA I HIGIENE
Doble titulació: Grau en Nutrició Humana i Dietètica i Grau en Fisioteràpia 2 MICROBIOLOGIA I PARASITOLOGIA DELS ALIMENTS
Grau en Nutrició Humana i Dietètica - UdL 3 QUALITAT I SEGURETAT ALIMENTARIA
Doble titulació: Grau en Nutrició Humana i Dietètica i Grau en Fisioteràpia 3 HIGIENE DELS PROCESSOS ALIMENTARIS
Doble titulació: Grau en Nutrició Humana i Dietètica i Grau en Fisioteràpia 4 QUALITAT I SEGURETAT ALIMENTARIA
Doble titulació: Grau en Veterinària i Grau en Ciència i Producció Animal 5 CADENA ALIMENTÀRIA, ALIMENTS, SEGURETAT I TRAÇABILITAT

Recerca

Grup de recerca: Postcollita
Tesis Any Direcció
Evaluación del crecimiento de Salmonella enterica y Listeria monocytogenes en pera mínimamente procesada e influencia de las condiciones de conservación en el potencial patogénico de Listeria monocyto 2016 Viñas Almenar, Immaculada; Abadias Seró, M.Isabel
Publicacions Any Autors Tipus
Control de patógenos de transmisión alimentaria en fresas congeladas y listas para el consumo. 2020 Viñas, I.; Valero, A.; Gimeno,V.; López, L.; Aguiló-Aguayo, I.; Abadias, M.; Alegre, I.; Cola-Meda, P.; Bobo, G.; Lafarga, T.; Posada, G.D.; Vallesquino, P.; Cejudo, M.; Ortiz, J.; Nicolau, Y.; Pérez- Publicacions Multimèdia
Occurrence of selected viral and bacterial pathogens and microbiological quality of fresh and frozen strawberries sold in Spain. 2020 Ortiz Sola, J.; Viñas, I.; Colas Meda, P.; Anguera, M.; Abadias, M. Article d'investigació
¿Es posible obtener frutas y hortalizas mínimamente procesadas seguras sin el uso del hipoclorito? 2020 Colás Medà, P.; Alegre Vilas, I.; Viñas Almenar, I. Article en revista divulgativa
Bioconservación frente a patógenos de transmisión alimentaria en frutas y hortalizas mínimamente procesadas 2020 Alegre Vilas, I; Abadias Seró, M; Colás Medà, P; Collazo Cordero, C; Viñas Almenar, I Review
Microbial interaction between Salmonella enterica and main postharvest fungal pathogens on strawberry fruit. 2020 Ortiz Sola, J.; Valero A.; Vinas I.; Colas Meda, P.; Abadias M. Article d'investigació
Strategies to reduce microbial risk and improve quality of fresh and processed strawberries: A review 2019 Lafarga, T; Colas-Meda P; I; Abadias, M; Aguiló-Aguayo, I.; Bobo G; Viñas, I Article d'investigació
Assessing water-assisted UV-C light and its combination with peroxyacetic acid and Pseudomonas graminis CPA-7 for the inactivation and inhibition of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica in f 2019 Collazo C; Noguera V; Aguilo-Aguayo I; Abadias M; Colas-Meda P; Nicolau I; Vinas I Article d'investigació
The impact of a cold chain break on the survival of Salmonella enterica and Listeria monocytogenes on minimally processed 'Conference' pears during their shelf life 2017 Colás-Medà, P., Viñas, I., Alegre, I., Abadias, M. Article d'investigació
Influence of fruit matrix and storage temperature on the survival of Listeria monocytogenes in a gastrointestinal simulation 2017 Colás-Medà, P., Abadias, M., Oliveira, M., Usall, J., Viñas, I. Article d'investigació
Adhesion and invasion of Listeria monocytogenes and interaction with Lactobacillus rhamnosus GG after habituation on fresh-cut pear 2017 Iglesias M.B, Viñas I, Colás-Medà P, Collazo C, Serrano J.C.E, Abadias M. Article d'investigació
Effect of Pseudomonas graminis strain CPA-7 on the ability of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica subsp. enterica to colonize Caco-2 cells after pre-incubation on fresh 2017 Collazo C.; Abadías M.; Colás-Medà P.; Iglesias M.B; Granado-Serrano A.B.; Serrano J. and Viñas I. Article d'investigació
Exposure to minimally processed pear and melon during shelf life could modify the pathogenic potential of Listeria monocytogenes 2017 Colás-Medà, P.,Viñas, I., Oliveira, M., Anguera, M., Serrano, J.C.E., Abadias, M. Article d'investigació
Development of a fresh-cut product based on pears and the subsequent evaluation of its shelf life under commercial conditions and after a cold chain break 2016 Colás-Medà P; Abadias M; Altisent R; Alegre I; Plaza L; Gilabert V; Lacomba R; Viñas I. Article d'investigació
Biopreservative methods to control the growth of foodborne pathogens on fresh-cut lettuce 2015 Oliveira M, Abadias M, Colás-Medà P, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Effect of ripeness stage during processing on Listeria monocytogenes growth on fresh-cut 'Conference' pears 2015 Colas-Medà P, Abadias M, Alegre I, Usall J, Viñas I. Article d'investigació
Effectiveness of a bacteriophage in reducing Listeria monocytogenes on fresh-cut fruits and fruit juices. 2014 Oliveira A, Viñas I, Colàs P, Anguera M, UsallJ, Abadias M Article d'investigació