Grau Nutrició Humana i Dietètica

Pla d'estudis i guies docents

Titulació: Grau en Nutrició Humana i Dietètica
Branca de coneixement: Ciències de la Salut
Durada: 4 anys
Crèdits ECTS: 240
Títol a què dona dret: Graduat/Graduada en  Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Lleida
Centre docent:  Facultat de Medicina
                       C/ Montserrat Roig nº 2 
                       25008 Lleida
                       T (+34) 973 70 24 00
                       http://www.medicina.udl.cat                    

ESTRUCTURA DEL TÍTOL CRÈDITS
· Matèries de formació bàsica (FB) 60
· Matèries obligatòries (B) 120
· Matèries optatives (O) 24
· Treball fi de grau (F) 6
· Pràcticum (P) 30
Total 240

 

 

Curs 2024-2025

PRIMER CURS
1r SEMESTRE
Codi Assignatura Tipus Crèdits
100601 BIOLOGIA I GENÈTICA T 9
100602 QUÍMICA BÀSICA T 6
100603 ANATOMIA HUMANA T 9
100607 ANTROPOLOGIA T 6
2n SEMESTRE
Codi Assignatura Tipus Crèdits
100600 BIOQUÍMICA I METABOLISME T 9
100604 FISIOLOGIA T 9
100605 BIOESTADÍSTICA T 6
100606 PSICOLOGIA T 6
SEGON CURS
1r SEMESTRE
Codi Assignatura Tipus Crèdits
100610 MICROBIOLOGIA I PARASITOLOGIA DELS ALIMENTS B 9
100638 BROMATOLOGIA B 9
100640 AVALUACIÓ DE L'ESTAT NUTRICIONAL B 3
100642 NUTRICIÓ B 9
2n SEMESTRE
Codi Assignatura Tipus Crèdits
100609 PROCESSAT DELS ALIMENTS B 6
100611 HIGIENE DELS PROCESSOS ALIMENTARIS B 6
100619 FISIOPATOLOGIA B 9
100643 DIETÈTICA B 9
TERCER CURS
1r SEMESTRE
Codi Assignatura Tipus Crèdits
100613 ECONOMIA I EMPRESA ALIMENTARIA B 6
100614 DRET, ÈTICA I DEONTOLOGIA EN LA NUTRICIÓ HUMANA B 6
100621 EPIDEMIOLOGIA DE LA NUTRICIÓ B 9
100641 SUPORT NUTRICIONAL B 6
100644 NUTRICIÓN CLÍNICA B 9
2n SEMESTRE
Codi Assignatura Tipus Crèdits
100612 QUALITAT I SEGURETAT ALIMENTARIA B 6
100615 TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I LA COMUNICACIÓ (TICS) APLICADES A LA NUTRICIÓ B 6
100620 SALUT PÚBLICA I NUTRICIÓ COMUNITÀRIA B 9
100639 INTERACCIÓ FÀRMAC-NUTRIENT B 3
100641 SUPORT NUTRICIONAL B 6
QUART CURS
1r SEMESTRE
Codi Assignatura Tipus Crèdits
100624 ALIMENTACIÓ I ESPORT O 6
100625 COMPONENTS BIOACTIUS DELS ALIMENTS O 6
100626 SISTEMES DE RESTAURACIÓ COL·LECTIVA I CÀTERING O 6
100627 PSICOPATOLOGIA DE L'ALIMENTACIÓ O 6
100628 NUTRIGENÒMICA O 6
100629 NUTRACÈUTICS I ENVELLIMENT O 6
100630 NUTRICIÓ EN PACIENTS CRÍTICS I DEPENDENTS O 6
100636 DIETÈTICA APLICADA O 3
100637 METABOLISME I NUTRICIÓ O 3
2n SEMESTRE
Codi Assignatura Tipus Crèdits
100630 NUTRICIÓ EN PACIENTS CRÍTICS I DEPENDENTS O 6
100639 INTERACCIÓ FÀRMAC-NUTRIENT B 3
ANUAL
Codi Assignatura Tipus Crèdits
100622 PRÀCTICUM B 30
INDEFINIDA
Codi Assignatura Tipus Crèdits
100631 TREBALL DE FI DE GRAU B 6

Pre-requisits per al grau en Nutrició Humana i Dietètica

 Pre-requisits Matèries Obligatòries s’han de tenir superades les següents matèries per poder-se matricular a:

 Dietètica -100643: s’ha de matricular al mateix curs acadèmic que:

  • Nutrició -100642
  • Avaluació de l'estat Nutricional -100640

Suport nutricional -100641:

  • Dietètica -100643
  • Nutrició -100642
  • Avaluació de l'estat Nutricional-100640

 Nutrició clínica -100644:

  • Dietètica -100643
  • Nutrició -100642
  • Avaluació de l'estat Nutricional -100640

Pre-requisits Pràcticum: Per poder matricular‐se del pràcticum -100622 s'han de tenir superades les matèries següents:

  • Bromatologia -100638,
  • Processament d'Aliments -100609
  • Nutrició -100642
  • Dietètica –100643
  • Avaluació de l'estat Nutricional -100640
  • Fisiopatologia -100619

Per poder-se matricular del Pràcticum cal tenir superades o bé matriculades simultàniament les assignatures següents:

  • Nutrició Clínica 100644
  • Suport nutricional 100641

Pre-requisits Matèries Optatives s'han de tenir superades les matèries següents:

 Alimentació i esport-100624:

  • Bioquímica i metabolisme -100600
  • Nutrició -100642
  • Avaluació Estat Nutricional-100640
  • Bromatologia-100638
  • Dietètica-100643

Nutrigenòmica-100628:

  • Biologia i genètica -100601
  • Bioquímica i metabolisme -100600
  • Bioestadística -100605

Sistemes de Restauració col·lectiva i càtering -100626:

  • Processat d'aliments -100609
  • Higiene dels productes alimentaries -100611
  • Qualitat i seguretat alimentaria -100612

Nutracèutics i envelliment-100629:

  • Biologia i genètica -100601
  • Química bàsica -100602
  • Bioquímica i metabolisme -100600
  • Nutrició -100642
  • Avaluació estat nutricional -100640

Nutrició en Pacients Crítics i Dependents-100630:

  • Suport nutricional -100641
  • Nutrició clínica -100644

 Psicopatologia de l'alimentació 100627:

  • Psicologia -100606

Components bioactius dels aliments 100625:

  • Nutrició - 100642
  • Avaluació estat nutricional -100640
  • Bromatologia -100638