Enhancing the gastrointestinal stability of curcumin by using sodium alginate-based nanoemulsions containing natural emulsifiers |
2023 |
Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. |
Article d'investigació |
Emulsion-Based Delivery Systems to Enhance the Functionality of Bioactive Compounds: Towards the Use of Ingredients from Natural, Sustainable Sources |
2023 |
Teixé Roig, Júlia; Oms Oliu, Gemma; Odriozola Serrano, Isabel; Martín Belloso, Olga |
Review |
Effect of the Emulsifier Used in Dunaliella salina-Based Nanoemulsions Formulation on the 𝜷-Carotene Absorption and Metabolism in Rats |
2023 |
Teixé Roig, Júlia; Oms Oliu, Gemma; Odriozola Serrano, Isabel; Martín Belloso, Olga |
Article d'investigació |
Enhanced in vivo absorption and biodistribution of curcumin loaded into emulsions with high medium-chain triglyceride content |
2023 |
Teixé Roig, Júlia; Oms Oliu, Gemma; Artiga Artigas, María; Odriozola Serrano, Isabel; Martín Belloso, Olga |
Article d'investigació |
Enhancing in vivo retinol bioavailability by incorporating β-carotene from alga Dunaliella Salina into nanoemulsions containing natural-based emulsifiers |
2023 |
Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. |
Article d'investigació |
Encapsulation and controlled release of phycocyanin during the in vitro digestion using polysaccharide-added double emulsions (W1/O/W2) |
2022 |
Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Ballesté Muñoz, S.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. |
Article d'investigació |
Physicochemical properties and bioaccessibility of phenolic compounds of dietary fibre concentrates from vegetable by-products |
2022 |
Alvarez Vaz, A.; Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G.; Martín Belloso, O. |
Article d'investigació |
El azúcar, ¿es veneno o no? |
2022 |
Rocha Barajas, M.; Gil, A.; Oms Oliu, G.; García Calvo, M.; Martínez Andreu, S. |
Article en revista divulgativa |
¿Podemos comer sano y de forma sostenible? |
2021 |
Oms Oliu, G. |
Article en revista divulgativa |
Cómo un buen desayuno nos puede cambiar la vida |
2021 |
Oms Oliu, G. |
Article en revista divulgativa |
Dietary fiber in fruits and vegetables |
2020 |
Moralesde la Peña, M.; Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G; Martín Belloso, O. |
Capítol de llibre d'investigació |
Improving the in vitro bioaccessibility of β-carotene using pectin added nanoemulsions. |
2020 |
Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Ballesté Muñoz, S.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. |
Article d'investigació |
Nanostructured lipid-based delivery systems as a strategy to increase functionality of bioactive compounds. |
2020 |
Gasa Falcon, A.; Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G.; Martin Belloso, O. |
Review |
Development, physical stability and bioaccessibility of β-carotene-enriched tertiary emulsions |
2020 |
Gasa-Falcón, A.; Acevedo-Fani, A.; Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Martin -Belloso, O. |
Article d'investigació |
Nanostructured Systems to Increase Bioavailability of Food Ingredients |
2019 |
Artiga Artigas, M,; Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G.; Martín Belloso, O. |
Capítol de llibre d'investigació |
Impact of emulsifier nature and concentration on the stability of β-carotene enriched nanoemulsions during in vitro digestion |
2019 |
Gasa Falcon, Ariadna; Odriozola Serrano, Isabel; Oms Oliu, Gemma; Martín Belloso, Olga |
Article d'investigació |
The effect of Sodium carboxymethylcellulose on the stability and bioaccessibility of anthocyanin water-in-oil-in-water emulsions |
2018 |
Teixé Roig, J.; Oms Oliu, G.; Velderrain Rodríguez, G.R.; Odriozola Serrano, I.; Martín Belloso, O. |
Article d'investigació |
Effects of pulsed electric fields processing strategies on Health-related compounds of plant-based foods. |
2017 |
Elez-Martínez, P; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R; Martin-Belloso, O |
Article d'investigació |
Influence of mandarin fiber addition on physico-chemical properties of nanoemulsions containing β-carotene under simulated gastrointestinal digestion conditions |
2017 |
Gasa-Falcón, A.; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Martin-Belloso, O. |
Article d'investigació |
Antioxidant activity of thermal or non-thermally treated strawberry and mango juices by Saccharomyces cerevisiae growth based assays |
2016 |
Odriozola-Serrano, I.; Puigpinós, J.; Oms-Oliu, G.; Herrero, E.; Martin-Belloso, O. |
Article d'investigació |
Empleo de atmósferas modificadas para la conservación de fruta fresca cortada |
2016 |
Salvia Trujillo, L.; Oms Oliu, G.; Soliva Fortuny, R.; Martín Belloso, O. |
Article en premsa |
Carotenoids in nonthermally treated fruit juices |
2015 |
Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. |
Capítol de llibre d'investigació |
Intake of grape procyanidins during gestation and lactation impairs reverse cholesterol transport and increases atherogenic risk indexes in adult offspring |
2015 |
Del Bas JM, Crescenti A, Arola-Arnal A, Oms-Oliu G, Arola L, Caimari A. |
Article d'investigació |
Grape seed procyanidins administered at physiological doses to rats during pregnancy and lactation promote lipid oxidation and up-regulate AMPK in the muscle of male offspring in adulthood |
2015 |
Crescenti A, del Bas JM, Arola-Arnal A, Oms-Oliu G Arola L, Caimari A. |
Article d'investigació |
Grape seed procyanidin supplementation to rats fed a high-fat diet during pregnancy and lactation increases the body fat content and modulates the inflammatory response and the adipose tissue metaboli |
2015 |
del Bas, JM.,Crescenti, A.; Arola-Arnal, A.; Oms-Oliu, G.; Arola, L.; Caimari, A. |
Article d'investigació |
Water-Soluble Vitamins |
2015 |
Odriozola Serrano, I.; Oms Oliu, G.; Martín Belloso, O. |
Capítol de llibre d'investigació |
Impact of pulsed light treatments on quality characteristics and oxidative stability of fresh-cut avocado |
2014 |
Aguilo-Aguayo, I.; Oms-Oliu, G.; Martín-Belloso, O.; Soliva-Fortuny, R. |
Article d'investigació |
Nanoemulsion-based delivery systems to improve functionality of lipophilic components |
2014 |
Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Martín-Belloso, O. |
Review |
Metabolomics for assessing safety and quality of plant-derived food |
2013 |
Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Distribution of grape seed flavanols and their metabolites in pregnant rats and their fetuses |
2013 |
Arola-Arnau, A.; Oms-Oliu, G.; Crescenti, A., del Bas, J.; Ras, M.R.; Arola, Ll.; Caimari, A. |
Article d'investigació |
Impact of high-intensity pulsed electric fields on carotenoids profile of tomato juice made of moderate-intensity pulsed electric field-treated tomatoes |
2013 |
Vallverdú-Queralt A, Odriozola-Serrano I, Oms-Oliu G, Lamuela-Raventós RM, Elez-Martínez P, Martin-Belloso O. |
Article d'investigació |
Metabolite profiling of phenolic and carotenoid contents in tomatoes after moderate-intensity pulsed electric field treatments |
2013 |
Vallverdú-Queralt, A.; Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Lamuela- Raventós, R. M.; Martin-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. |
Article d'investigació |
The Effects of non-thermal technologies on phytochemicals |
2012 |
Gemma Oms-Oliu, Isabel Odriozola-Serrano, Olga Martín-Belloso |
Capítol de llibre d'investigació |
Nonthermal technologies to preserve functional properties in fruit juices |
2012 |
Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. |
Acta congrés |
Stability of health-related compounds in plant foods through the application of non thermal processes |
2012 |
Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Odriozola-Serrano, I.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. |
Article d'investigació |
Effects of pulsed electric fields on the bioactive compound content and antioxidant capacity of tomato fruit |
2012 |
Vallverdú-Queralt, A.; Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Lamuela- Raventós, R. M.; Martin-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. |
Article d'investigació |
Changes in the polyphenol profile of tomato juices processed by pulsed electric fields |
2012 |
Vallverdú-Queralt, A.; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Lamuela-Raventós, R.M.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. |
Article d'investigació |
Using metabolomics to improve the quality of harvested fruit |
2012 |
Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Metabolic characterization of tomato fruit during preharvest development and ripening, and postharvest shelf life |
2011 |
Oms-Oliu G; Hertog, M.L.A.T.M.; Van de Piel, B.; Ampofo-Asiama, J.; Geeraerd, A.H., Nicolaï, B.M. |
Article d'investigació |
Future trends in fresh-cut fruit and vegetable processing |
2011 |
Oms-Oliu G.; Soliva-Fortuny, R. |
Capítol de llibre en premsa |
Recent approaches using chemical treatments to preserve quality of fresh-cut fruit: A review |
2010 |
Oms-Oliu G, Rojas-Grau MA, Alandes-Gonzalez L, Varela P, Soliva-Fortuny R, Hernando I, Pérez-Munuera I, Fiszman S, Martín-Belloso O. |
Review |
Pulsed light treatments for food preservation. A review |
2010 |
Oms-Oliu G, Martín-Belloso O, Soliva-Fortuny R. |
Article d'investigació |
Effects of pulsed light treatments on quality and antioxidant properties of fresh-cut mushrooms (Agaricus bisporus) |
2010 |
Oms-Oliu G, Aguiló-Aguayo I, Martín-Belloso O, Soliva-Fortuny R. |
Article d'investigació |
Effect of pulsed light treatments on quality and antioxidant properties of fresh-cut mushrooms |
2010 |
Oms-Oliu G, Aguiló-Aguayo, I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Use of Weibull distribution for describing kinetics of antioxidant potential changes in fresh-cut watermelon |
2009 |
Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. |
Article d'investigació |
Flavour retention and related enzyme activities during storage of strawberry juices processed by high-intensity pulsed electric fields or heat |
2009 |
Aguiló-Aguayo, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. |
Article d'investigació |
Effects of high intensity pulsed electric field processing conditions on lycopene, vitamin C and antioxidant capacity of watermelon juice |
2009 |
Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
The use of packaging techniques to maintain freshness in fresh-cut fruits and vegetables: a review |
2009 |
Rojas-Graü, M.A.; Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. |
Review |
Changes in quality attributes throughout storage of strawberry juice processed by high-intensity pulsed electric fields or heat treatments |
2009 |
Aguiló-Aguayo, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. |
Article d'investigació |
Cambios microbiológicos, físico-químicos y sensoriales de fruta fresca cortada de origen templado |
2009 |
Martín-Belloso, O.; Soliva-Fortuny, R.; Oms-Oliu, G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Recent developments in the use of modified atmosphere packaging for fresh-cut fruits and vegetables. |
2009 |
Oms-Oliu, G.; Hertog, MLATM; Soliva-Fortuny, R.; Martín Belloso, O.; Nicolai, B.M. |
Article d'investigació |
Effect of ripeness at processing on fresh-cut 'Flor de Invierno' pears packaged under modified atmosphere conditions |
2009 |
Oms-Oliu G, Aguiló-Aguayo I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Effect of High-Oxygen Atmospheres on the Antioxidant Potential of Fresh-Cut Tomatoes |
2009 |
Odriozola-Serrano I, Oms-Oliu G, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Antioxidant content of fresh-cut pears stored in high-O2 active packages compared with conventional low-O2 active and passive modified atmosphere packaging |
2008 |
Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Maintaining the antioxidant potencial of fresh-cut pears with edible coatings carrying thiol-containing compounds |
2008 |
Oms Oliu, G.; Soliva Fortuny, R.; Martín Belloso, O. |
Acta congrés |
Efecto de la composición gaseosa del envase sobre los componentes bioactivos del tomate fresco cortado |
2008 |
Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva Fortuny, R.; Martín Belloso, O. |
Acta congrés |
The role of peroxidase on the antioxidant potential of fresh-cut 'Piel de Sapo' melon packaged under different modified atmospheres |
2008 |
Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Bio-preservation of fresh-cut tomatoes using natural antimicrobials |
2008 |
Ayala-Zavala J.F, Oms-Oliu G, Odriozola-Serrano I, González-Aguilar G.A, Álvarez-Parrilla E, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Using poly saccharide-based edible coatings to enhance quality and antioxidant properties of fresh-cut melon |
2008 |
Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. |
Article d'investigació |
Edible coatings with antibrowning agents to maintain sensory quality and antioxidant properties of fresh-cut pears |
2008 |
Oms-Oliu G, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Physiological and microbiological changes in fresh-cut pears stored in high oxygen active packages compared with low oxygen active and passive modified atmosphere packaging |
2008 |
Oms-Oliu G, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Modeling changes of headspace gas concentrations to describe the respiration of fresh-cut melon under low or superatmospheric oxygen atmospheres |
2008 |
Oms-Oliu G, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O |
Article d'investigació |
Respiratory rate and quality changes in fresh-cut pears as affected by superatmospheric oxygen. |
2007 |
Oms-Oliu G, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O |
Article d'investigació |
Influencia de la materia prima y los tratamientos de conservación en la calidad de la fruta fresca cortada |
2007 |
Martín Belloso O, Soliva-Fortuny R, Oms-Oliu G. |
Article d'investigació |
Effect of superatmospheric and low oxygen modified atmospheres on shelf-life extension of fresh-cut melon |
2007 |
Oms-Oliu G, Raybaudi-Massilia RM, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Oxidative behaviour of fresh-cut Fuji apples treated with chemical stabilizers |
2007 |
Larrigaudière, C.; Ubach, D.; Oms Oliu, G.; Martín Belloso, O. |
Acta congrés |
Avances en la mejora de la calidad comercial de los frutos frescos cortados: aspectos físico-químicos y microbiológicos |
2007 |
Martín Belloso, O.; Soliva Fortuny, R.; Oms Oliu, G. |
Acta congrés |
Evolución de la calidad de melón 'Piel de sapo' fresco cortado bajo diferentes atmósferas modificadas |
2007 |
Soliva Fortuny, R.; Oms Oliu, G.; Martín Belloso, O. |
Acta congrés |
Fresh-cut fruits |
2007 |
Martín-Belloso, O.; Soliva-Fortuny, R.C.; Oms-Oliu, G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Effect of ripeness on the shelf-life of fresh-cut melon preserved by modified atmosphere packaging |
2007 |
Oms-Oliu G, Soliva-Fortuny R, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Inhibition of browning on fresh-cut pear wedges by natural compounds. |
2006 |
Oms-Oliu G, Aguiló-Aguayo I, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |
Fresh-cut fruits |
2006 |
Martín-Belloso, O.; Soliva-Fortuny, R.; Oms-Oliu, G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Efecto de la atmósfera modificada en las características fisico-químicas y nutricionales de la fruta fresca cortada |
2005 |
Martín-Belloso O, Oms-Oliu G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Inhibition of browning on pear slices by various antibrowning agents |
2005 |
Oms-Oliu, G.; Aguiló-Aguayo, I.; Martín-Belloso, O. |
Acta congrés |
Influencia de la madurez en el procesado en la vida útil de pera Conferencia mínimamente procesada |
2004 |
Soliva-Fortuny, RC.; Oms-Oliu, G.; Espachs-Barroso, A.; Martín-Belloso, O. |
Acta congrés |
Efecto de la atmósfera modificada en las características físico-químicas y nutricionales de la fruta fresca cortada. |
2004 |
Martín-Belloso,O; Oms-Oliu, G. |
Editor actes congrés |
Influencia del estado de madurez sobre la calidad de manzana mínimamente procesada |
2003 |
Soliva-Fortuny, RC.; Oms-Oliu, G.; Martín-Belloso, O. |
Acta congrés |
Effects of ripeness stages on the storage atmosphere, color and textural properties of minimally processed apple slices |
2002 |
Soliva-Fortuny RC, Oms-Olius G, Martín-Belloso O. |
Article d'investigació |